Stipendier/Priser

SKAPA

SKAPA priset

 

Vi söker årets uppfinnare 2020

Utlysning av Stiftelsen SKAPAs nationella utvecklingspris och SKAPAs utvecklingspris på länsnivå.

Stiftelsen SKAPA som årligen delar ut SKAPA Utvecklingspris uppmanar idérika människor att tävla om att bli årets uppfinnare 2020. I år omfattar prissumman totalt över 1 miljon kronor. Från Västernorrlands län utses en finalist till den nationella finalen. Denna finalist får 10 000 kronor, samt diplom. På nationell nivå är prissumman 550 000 kronor, samt diplom.

Unga vuxna, mellan 19-30 år, har också möjligheten att tävla om SKAPA priset för unga innovatörer. En finalist från varje län utses till den nationella finalen där prissumman är totalt 250 000 kr.

I år delar stiftelsen också ut ett nationellt pris, SKAPA förebild till minne av Leffe Smith, på 100 000 kr till en person som är en förebild och som bidragit starkt till en framgångsrik kommersialiserad innovation men som inte är entreprenör. Ansök senast den 15 september för Leffe Smith.

Ansökan senast den 23 april 2020. Intresset för SKAPA Utvecklingspris ökar för varje år och i år hoppas SKAPA på fler tävlande än någonsin. Numera har det blivit enklare att delta när allt sker digitalt. Ansökningsformuläret ligger på stiftelsens hemsida, www.stiftelsenskapa.se/ansökan, och bilagor skickas med e-post.

Vinnare av SKAPA priset 2020 och SKAPA priset för unga innovatörer tar emot det nationella priset den 14 november i Stockholm. Finalisterna får ofta stor uppmärksamhet i massmedia både regionalt och nationellt. Finalisterna till länspriserna kommer att meddelas datum och plats för utdelning av dessa priser.

För mer information är ni välkomna att kontakta oss på Idéforum på tel nr 070-544 70 31.

Vinnare av skolstipendiet 2019

Den 7 juni korades vinnarna av skolstipendiet 2019.
Syftet med priset är att ge stöd åt gymnasieelever som fått fram ett bra projektarbete och som det eventuellt
kan finnas en framtid för. Stipendiet som delas ut är ett samarbete med Gösta Hägglunds stiftelse och vinnarna i år är Pontus Schüneman och Linus Svedberg, Parkskolan, för sitt projekt "Spark" och de får tillsammans 10 000 kronor samt diplom. Priset delades ut av ordförande i Idéforum Sten Wigert med hjälp av Åke Pramstig Gösta Hägglunds stiftelse.

Med på bild från vänster är det Idéforums ordförande Sten Wigert, Linus Svedberg, lärare Björn Sohlin Parkskolan, Pontus Schüneman och Åke Pramstig Gösta Hägglunds stiftelse. 

"Har man aldrig gjort några misstag, då har man aldrig provat något nytt."

Albert Einstein

Idéforum                                                                                                                                                       070-544 70 31

Viktoriaesplanaden 3C                                                                                                                             info(at)ideforum.se

891 39 Örnsköldsvik                                                                                                          Idéforum © Design Irene Edholm 

Aktiviteter

Studiebesök hos GJS Motorteknik AB i Husum 3/10
kl 18.00, 2019.
Utveckling av innovativ teknik gällande bandvagnar i Husum.
Välkomna!

Idéforums skolstipendieutdelning i samarbete med Gösta Hägglunds-stiftelsen den 7 juni kl 11.30. hos Idéforum.

Skolstipendieutdelning 2019

Firande av nationaldagen &

diplomutdelning 2018

Idéforums "Hållbar Innovationspris" delades ut till Bo Swedenklef den 6 juni på Rosenbacken i Själevad för sitt engagemang i Idéforum.

Skolstipendieutdelning 2018

Välkomna till Idéforums årsstämma 2018. Det bjuds bl a på fika och genomgång av det gångna året.

Idéforums skolstipendieutdelning i samarbete med Hägglundsstiftelsen den 5 juni kl 11.00. i Arken.

Idéforums årsstämma 2018, 18 mars kl 16.30, fika 16.00.

Välkomna till Idéforums 35 års jubileum. Det bjuds på lite lättare förtäring & annat småt och gott.

Idéforum firar 35 år torsd den 2/11 2017 kl 18.00.

Välkomna till studiebesök hos Thordab i Örnsköldsvik. Roger visar er runt & berättar angående nya lokalerna. Ta gärna med en gäst.

Studiebesök hos Thordab 4/10 2017 kl 18.30.

Välkomna till studiebesök i Härnösand hos två teknikföretag. Begränsat antal platser. Anmälan

till Idéforum.

Studiebesök hos Absolicon & Logosol 31/5 -17 kl 18.30.

Mattias Tjärnström från Kramfors presenterar sin uppfinning "KneeFree", från idé till marknad.

Medlemsmöte den 5 april 2017 klockan 18.00.

Välkomna till  årsmötet 2017 med bland annat genomgång av det gångna året, val av styrelse samt fika.

Årsmöte den 12 mars 2017 klockan 16.00.

Prof. emeritus i fysikalisk kemi Sten-Eric Lindqvist, Ångströmslab, Uppsala Universitet föreläser om solcellsteknik. Idéforum delar ut SKAPA stipendiet till vinnaren i Ångermanland.

Studiebesök hos Härnösands Plastindustri AB, ett innovativt företag som arbetar med legotillverkning av kvalificerade formsprutade och extruderade produkter.

Studiebesök hos Hybricon i Umeå, ett innovativt företag som gör ett av värdens energieffektivaste bussystem.